Tuesday, January 10, 2012

Khidmat aku di sarawak

Seperi mana yang dapat dilihat diatas...aku dah dipostingkan disarawak
aku tak tau nk describe cane keadaan aku sekarang
setengah dari hidup aku, aku rasa happy
sebab dapat menjelajah negeri baru untuk aku
menimba pengalaman baru
dan juga dapat menghirup suasana baru
namun..
aku juga sedih bila berjauhan dengan permata hatiku, nurul fatin ramli
de ditempatkan di selangor darul ehsan
takpelah, asalkan hidup de mudah disana :)
aku berharap sangat tidak dipostingkan terlalu jauh
aku nak juga hubungan de selalu

apa2 pun, aku sedar, aku seorang guru
aku akan tepati ikrar aku sebagai seorang guru
aku akan berbakti kepada anak bangsa
aku akan buktikan, aku mampu menjadi orang berjaya walau dimana pun aku ditempatkan

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putera puteri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu membina
Negara yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan
Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu membina
Negara yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan
Tunai tetap kami tunaikan

p/s  : buat yang tersayang, walau raga kita terpisah jauh, namun hati kita selalu dekat :)
aishiteru

2 comments:

dayangkueffazulaikha said...

Alahaii, aku pulak yang nak menangis bagi pihak kak fatin. heheh *memahami gitewww. heehe

Apa apa pun, All the best ^_~ dont worry, bagi tau je nama sekolah tu nanti, Junior kan ramai dari sarawak. For sure kami akan tolong senior kami ni nanti ^_~

Pu Huiren said...

congrats! bgtau la dpt kat mana nti, mna tau dpt kt tmpat aku . ehee . selamat dtg ke sarawak ^^