Tuesday, November 30, 2010

eksiden


salam sume
kat sini
ak nk ceritakan mcm mane ak jadi popular.hahaha..kowang mesti jeles an? pada sape yang jeles..ble la tiru teknik ak..dont try dis at home..try dis at jalan raya oke..

waktu tu ak baru balik dari central square..mall kat tempat ak..walaupun square...ak masih lagi mencari2..adakah bentuk mall tu square..ok.abaikan..lepas balik tu..ak pun pecut la moto skuter ak ..skut ego waktu tu....sampai satu simpang tu an.. ada lampu traffic...hehe..dah nampak kaler hijau..yang ak yakin warna hijau sebab ak bukan rabun warna...ak pun pederaih la...layan lap...tetibe. je..macam dalam mimpi dan juga rase macam cite matrix ( yang pergerakan slow tu )..yang ak ingat..ak melayang dan terus gelap. sedar jer dari kegelapan...ak berada dalam hospital.ak ingat mimpi.hehe..tapi mmg siyes terjadi. mase ak sedar tu..ak lapa...hahahaha..ble plak suh ayah ak kuaq beli koteow goreng..mase tu dalam wad icu..pastu an...mai la sowang awek cun..ingat nk ngorat ak..tapi baru ak sedar de dokter.dok belek kaki ak...ada plak luka yang dpa x jahet..siap ble nampak tulang lagi.hehehehe.besoknye..kawan ak gtau..ak masuk paper..wah bangga ak tau.

so..pada sape yang ingin popular..ble la ikut care ak k..chow..

Sunday, November 28, 2010

bukan ku pinta

senyum ku tak seghairah,
gerak gaya tidak selincah'
mataku x seayu,
kicau burung pun x semerdu.

namun ku punya hati,
juga gayaku perasaan,
hidupku yg begini,
kadar waktu diizin tuhan.

tidak ku minta lahir ke dunia,
tidak ku duga cacat begini.
bukan ku minta kasih dan manja,
bukan ku rayu bantu simpati.

maafkan wahai teman,
ku menumpang di sudut dunia,
mencari ketenangan,
sampai masa ku pergi jua.

tidak ku minta lahir ke dunia,
tidak ku duga cacat begini.
bukan ku minta kasih dan manja,
bukan ku rayu bantu simpati.

biarkan wahai teman,
ku menumpang di sudut dunia,
mencari ketenangan,
sampai masa ku pergi jua.


ak sangat suke lagu ini...megingatkan diri ak bahawa kita hidup di dunia ini tidak harus menidakkan perasaan orang len dan jgn la kita yang kononnye normal ini mencela , menghina mereka2 yang tidak sempurna. mereka juga mempunyai hati dan perasaan, ye..kadang2 kite terlupa terhadap mereka, bukan setakat mereka, bahkan golongan2 pinggiran, juga kita lupakan. kite juga harus sedar, jika kita nak org memahami kite dan sayangi kite, kite harus faham org lain dan memahami kite..peace

p/s : hijau mendamaikan ...hehe

Saturday, November 27, 2010




Selamat pengantin baru.
Selamat berbahgia.
Selamat ke anak cucu.
Selamat sejahtera.

Semoga berpanjangan.
Semoga berkekalan.
Semoga satu tujuan.
Semoga aman.

Hidup mestilah rukun.
Sabar paling perlu..
Cinta setiap hari..
Senyum mesti selalu.
Oh oh oh oh..


Selamat pengantin baru kepada Roz dan suami
ak kenai roz ni sejak form 1 mase ak skul dekat sekolah menengah kebangsaan khir johari
( smkkj ). waktu tu de amik aliran biase dan ak amik aliran politik arab.

cakap banyak tak mau la ek...ak ingin ucapkan pada roz dan cik somi...semoga berbahagia hendaknya sampai anak cucu..melahirkan anak-anak yang sihat dan mengharumkan nama aku negara dan juga agama. kalau ada pepehal..roger la ak ek...peace

Thursday, November 25, 2010

masih aku ingat 3

sebab mak ak meninggal

tempat mak ak berada selepas disahkan meninggal..tupun masih lagi kosong

salam sume.. ni adalah siri akhir 'masih aku ingat' tapi tak tau la..kot tetibe ak tingat.ak buka la balik.

alkisah hari kamis..ak bangun..ak rase pelik sebab mak masih lagi ada kat tempat duduk de.ak tanye la "bro yo mom..nape tak p aloq setaq ? "
"mak tak mau p"

aish..pelik di situ oke... takpe la..lagipun , mak selalu gak tak p sesi dialisis...umpama mak dah tau...de takkan pegi lagi selepas ni..mak beriya2 mengajak ak beli kamera pujaan hatiku...nikon d7000. mmg pelik...selalu de tak bagi ,tapi tetibe lak de bagi.

kami sekeluarga pun gerak la p penang...sampai je sane..mak ak sebut..tak suke dok penang..dasyat ramainye walaupun hari kamis..bukan hari cuti umum..waktu beli kamera mak ak suke je tgk kamera tu..n suke bile ak pegang kamera. dah selesai ak pegang kamera tu..kami gerak ke bawah untuk minum..otw tu..singgah sat kedai cenderamata..ak tunjuk kat de..fountain. de nk sangat..tapi ayah ak tak nak beli..ayah ak kata kat sungai petani pun ada.sedih sangat.bukan mahal sangat. rm100 je..kalau nk banding ngan kamera ak rm5000. ( nanges dah skrng )

otw p bawah..mak ak cakap..mak tak kire..mak nk jugak teh tarik...ak cakap la..mak..kat sini, mane ada kedai jual teh tarik..erm... takpe la ayah aku cakap..kite cari kat sp.kami pulang blah la balik sp.singgah sat kat giant.beli kfc kat mak ak.de suke peha original.mase dalam kete ngan mak ak..nampak la kedai makan.de suh beli teh tarik.ak ngan macho pun pegi la an....tapi penyudahnye..dibuang sal mak ak mmg anti teh bunga ni.

sampai je umah..mula la episod sedih.mak ak mula demam...de sakit satu badan...de nanges..tak silap ak..de cume tak cakap sakit bile de tido..tu pun sebab dah tak tahan sangat sakit de..de selalu dok cakap..fuad..tlg mak fuad..tlg mak...ak diam tak terkata..sebab ak tak tau nk wat mcm mane2..ak mampu urut kaki mak mcm selalu..then de cakap...edi...tlg mak... .. edi tu abg ak..bile de sebut name abg ak..ak dah faham...somthing wrong. keadaan berlarutan sampai hari sabtu...ayah ak decide..nk bawak mak p hospital. dah maghrib waktu..waktu mak dah siap..tetibe mak ak ok..de kate tak nak pegi plak..aish..ayah ak cakap..jom pegi...mak ak pakai baju tshirt putih, tudung ungu, suar hijau kot.

sampai je hosptal..kami p kot wad kecemasan. dari kul 8 sampai kul 11 ak tunggu. baru ayah ak kol suh amik barang sbbnye mak ak kene tahan. ak amik sume barang..pg kat wad kenanga 8 mule sebelum dipindahkan ke wad bunga raya 1. sebelum sampai wad bunga raya,,kami benti sat tunggu dr..tetibe mak ak nk tangan ayah ak n peluk tangan ayah ak..sebak ak tunggu...ak tau mak ak sakit sangat n de takut...muke de pun bengkak2..mungkin sbb ubat. then ayah aku suruh beli makanan kat mak... tanye la mak ak nk makan ape..de tak mau .. de cume nk minum air feveret de..gano yang ayah ak wat.ak pun kuaq la dari hosptal..jam dah tunjuk kul 12..nasib ada kedai mamak..beli la mee goren n bihun goreng tak pedas. sal mak ak mmg tak ble makan pedas walau pun dalam jumlah yang sangat kecik.

pas hantar makanan sume2..ak balik umah..tido malam pertama tanpa mak ak....ak tak rase ape2 sal abg ak cakap...mak ak akan ok... besok nye dlm kul 10.. kak ak kol..de kata abh suh mai. sebab mak sesak nafas...darin bunga raya mak ak pndah ke ccu..nak tau ccu tu pe natang..bace la post ak sebelum ni. sampai sane..mmg mak ak dimasukkan mcm2..morfin, air , garam nitrate.tu mak ak tahan sakit. .... tak sanggup ak tgk..ak balik umah ngan ayah ak. ... sampai je pintu umah...dr kol balik suh p..dr cakap keadaan mak ak makin teruk..
( crying)

petang tu jugak mak hembus nafas terakhir....dalam perjalanan..mmg tak rase ape.blur jer..sampai skrng makin blur..cume dah start menangis tiap hari meningatkan mak ak, jasa mak ak pada ak....

p/s : sok ak ke kubur mak ak pagi2..bace yasin..dowang kate mlm jumaat...roh akan kembali..



yay..first award


Yeah...aku dapat first award dalam sejarah blogging ak..wahahaha.. daripada nananerd
skrng 7 benda pasal diri ak ...walao...aku pun tak tau nk tulis mende..so..

1. name ak...muhammad fu'ad jahaya
2. watermark photography ak adalah nurilusi..tak lame tukaq pada waklu seni gambar
3. anak yatim
4. minat siot dekat tangkap2 gambar ni...memiliki nikon d7000
5. suke mengajar dan menyakat org sekeliling
6. org yang pendiam...tak caye...tanye roomate ak..hehehe
7. ade mcm2 penyakit..ngeh3..............tet

kalau tak silap , kene pilih 10 bloggers..so...tak sampai sepuluh kot ...

Wednesday, November 24, 2010

masih aku ingat 2

Keranda mak ak...

selesai saje aku habis form 5..ak keje sket2..tak leh banyak2 sal tak dak sape nk jage mak ak. tak dak ape sangat jadi waktu ni. keadaan mak mcm biase..seingat ak, mak ak masih lagu gune kusyen yang untuk single punye tu.

lepas dapat je result spm..mak aku la yang paling happy. suke ak tgk de senyum walaupun de ngah sakit..de tak leh gelak kuat2..nanty de sakit. aku dok ingat lagi cane ak selalu geletek de.mula2 de ble gelak2..ak stop benti geletek de pas de sakit teruk lepas ak geletek de..teruk kan ak?

mak ak minta ak apply maktab..walaupun hati ak tak nak..ak pun apply.last2..nk panggil interview pun tak dapat.suke nye ak dalam hati. ak dapat dua tawara, yang pertama KMPP. dan kedua tu, something yang best la.tak yah la ak gtau. ak pun pilin matrikulasi pulau pinang.16.5.2005 ak daftar masuk. berat ati nk tinggal mak ak. tapi mak ak bagi semangat kat ak.teruskan pelajaran kat situ. abih je setahun...aku dapat result . ak dapat lagi tawaran yang best.tapi ak terpakse tak pg.tunggu panggilan UPU...dapat la UITM ( statistik ) , ape barang? aish..gtau mak ak...mak ak ckp cube maktab.ak berat hati, cube la maktab..dapat panggil interview. dalam hati ak..mmg ak tak nak...aku dipanggil interview mase budak2 matrix sesi 2006 masuk. ak jadi fasi waktu. ak balik umah jap.p interview kat ipsah. mak ak suke sangat2.

tetibe dapat satu panggilan...ayah aku gtau.. " ang dpt maktab penang" ha? penang lagi? aish...ak punye nk lari dari penang.last2. ayah ak gtau..mmg saje ak ditempatkan kat penang.sebabnye, biarla ak sowang tau. takpelah..ape2 jadi kat mak ak..ble ak balik ngan senang.waktu pendaftaran maktab, 10.7.2006, hujan waktu tuh..mak ak bangun paling awal..kejut ak..excited mak ak. ak plak yang yang tak excited.ak sampai maktab kul 7..gile semangat.hahaha.. masuk je maktab..ak cakap...tempat belajar ape ni bah? cam nk mendaki je..hahha..ye la..bukit bagai.

ak pandang mak ak..still senyum.ak tau de suke ak masuk maktab....cakap dalam hati....mak..fd akn wat yang terbaik dalam maktab untuk hadiakan pada mak...tapi kini...aku ader lagu setahun nk abis...de tak dapat tgk ak genggam ijazah :'(

Tuesday, November 23, 2010

gambor 1





jus suke2..bagi menghilangkan perasaan blur ak..sori x cantik..aku cume inginkan ketenangan

Monday, November 22, 2010

masih aku ingat 1

waktu itu..
pertengahan tahun bagi sesi tahun 2000.
waktu tu an, pagi lagi, ayah aku dah siap2 nk pegi keje.....aku waktu tu plak tgk teman ayah ak nk p keje. mak ak plak ada kat dalam tandas, tetibe je, mak ak menjerit sebut nama ayah ak. ak n ayah ak ape lagi...pecut la..watson nyambek pun kalah tau..upenye..pagi tu mak ak stroke atau bahasa pasarnye, lumpuh. waktu tula bermula nye episod penderitaan mak aku.

mcm2 hospital mak ak pegi hari tuh. dari pada hospital besar sungai petani , ke hospital besar alor setar. cian mak. mase tu an, ayah ak masih lagi nek ven, bayangkan la,betapa sakit mak ak tahan azab dalam kete. bile wat diagnostik kat spital alor setar, dowang kate, salur darah dekat otak mak ak , dah burst ataupun meletup la kot.

mulai saat tu, mmg hidup mak ak sangat2 tak best. ulang2 alik hospital. makan ubat yang sket punye banyak.tapi waktu tu mak ak chubby lagi.hehehe....keadaan mak ak still lagi mcm tu , yakni ok lagi dari skrng....ble baring, ble makan, ble jalan2..tak silap aku sampai form 5.

dari tahun 2000 smpi 2004..aku bnyk didorong oleh mak ak untuk belajar bersungguh. Alhamdulillah ak dah sumbang kan 9A dan 10A pada mak ak.,

......................bersambung

ke makam bonda


video

Kami mengunjungi pusara bonda
Sunyi pagi disinari suria
Wangi berseri puspa kemboja
Menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
Lalang-lalang tinggi berdiri
Dua nisan terkapar mati
Hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
Mesra kasih bonda menatap
Sedang lena di dalam rahap
Dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
Pernah dulu mengucupi dahiku
Kini ku rasakan kasihnya lagi
Meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
Tiada lagi lalang memanjang
Ada doa kami pohonkan
Air mawar kami siramkan

Senyum kemboja menghantar kami
Meninggalkan makam sepi sendiri
Damailah bonda dalam pengabdian
Insan kerdil menghadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
Tiada sama bonda melahirkan
Kasih bonda tiada sempadan
Kemuncak murni kemuliaan insan

p/s : i mis u mom, u r no longer there to protect me.

berakhirnye penderitaan 11 tahun

video

salam sume
hari ni , 21.11.2010 hari yang sedih buat aku sekeluarga,
perginye seorang ibu yang sangat tercinta.
malam ni,,ak tak dapat coretkan penjang2
aku blur...

disebalik kesedihan..ak bersyukur.de dah 11 tahun menderita.
Ya Allah.tabahkan hati hambamu ni ...

Sunday, November 21, 2010

...tajuk aku adalah???s

salam sume...sebenarnya tak dak tajuk pun..just saje je masuk blogspot ni...tgk2 blog..

hari ni onward , maybe aku sibuk sket..aku pergi spital tiap2 hari nk jg ibunda yang tengah tenat skrng...hehe..ble lagi online yer...nk wat cane...dokter tak bagi waris jaga.

mak ak skrng ada dekat CCU , ape maksudnye de..aku pun tak tau..mungkin cardiovascular care unit kot..sebab berkaitan dengan jantung. aku tak tau ape kaitan sakit mak ak ngan ward ni. mungkin sebab pagi tadi, mak aku sesak nafas..kul 9 pagi ayah ak kol suh bergegas ke spital...tapi ak lambat g sal ayah aku tepon balik, suh tunggu dulu...

tadi dalam kul satu, yakni waktu melawat.aku masuk..tapi kene tunggu turn sebab 2 pelawat saje ble untuk satu2 mase....bile masuk jer..Ya Allah..takut ak tgk..wire berselirat dekat mak aku. setahu yang ak nampak tadi..mak ak kene cucuk di 3 tempat, leher, peha n kaki. yang paling sedih, dah la tangan mak ak satu je ble gune..diikatnye di katil.supaya tak nak mak ak bergerak sebab sakit. mcm ni care di ikat, jari telunjuk dan jari tengah diselotep, antara jari tu plak, diletakkan kain yang diikat plak ke tiang di katil.so, mak ak tak leh gerak...

then , mase ak tgk mak ak tadi, de dok panggil, tapi sore tak leh kuaq, upenye de panggil abah ak..menangis mak ak tahan sakit. so ak blah awal. tak sanggup tgk...petang ni dalam 530 aku p lagi kat mak aku..hope de akan ok..

Saturday, November 20, 2010

first from d7000

salam sume
aku nk post gambar2 yang aku tangkap dari d7000..aku tak edit ag n tangkap ni pon sebab suke2 jerk


Tuesday, November 16, 2010

sem 6 pergi..penantian sem 7

blogger-emoticon.blogspot.com
salam sume. tarikh 15.11.2010 adalah tarikh keramat aku untuk habiskan sem ini. banyak pengalaman suka dan duka sepanjang semester ini. Kenangan semasa praktikum 2 di sekolah kebangsaan ayer itam telah mengajar aku banyak benda yang harus aku tahu jika aku nk jadi seorang guru yang baik.blogger-emoticon.blogspot.com

beberapa hari ini aka minggu ni aku sangat bz dengan preparekan diri aku untuk exam. tapi tak tau la ape badi ak kena..segala jawapan aku mase exam ... ade je tak kene. nk eja pun salah.nk cakap pun tunggang terbalik. apa la nk jadi dengan aku niblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com.

beberapa hari n beberapa jam sebelum aku sampai umah..aku ngah pack barang.tu pun..ble lagi aku blur2. aish. mengong aku betul ni.

p/s : tangan aku lebam..nape ek? n nape aku blur skrng?

Sunday, November 7, 2010

2 hari lagi

salam
ak kini mengira hari.segalanye jadi serba tak kena.ada je benda pelik jadi.contohnye...aku tak ble mengeja dengan betul walopon dalam bahasa melayu.adoyai.pala hotak ak dah tak betul gamaknye.

mcm2 dah berlaku minggu ni..ada yang hapi , ada yang kureng hapi. tapi takpe,itu sume asam garam kehidupan. tapi kat bilik ak , mane nk dapat asam n garam...aish..poning2. takpe.abaikan.

petang ni.baru ak nk buat langkah baru dalam menempuhi peperiksaan yang mencabar.kepada sape yang wish kat ak.aku ucapkan terima kasih.ucapan kalian menjadi pembakar semangat ak dan melenyapkan rase takot.

p/s : gud lak to all PISMP SCIENCE sem 6 ^^

Saturday, November 6, 2010

cikgu oh cikgu

sekali lagi. mode ak sekarang mencari puisi.asbab ak dah lama tidak menulis dan tangan ak kaku untuk mengeluarkan kata2 bicara yang indah dan bermakna. So dari [sumber] ini , aku baca sebuah puisi ttg seorang guru.

Hidup seorang guru sungguh bahagia
Terkenang jasa diluput tidak
Tapi pena orang luar
Bila berbicara soal guru
Aku menjawab tenang

Orang kata guru itu payah
Siang pergi malam kerja
Aku kata guru itu mudah
Siang bergaji malam bahagia
Pagi tak pernah rugi
Malam tidurpun selesa

Orang kata guru itu penat
Gaji tak seberapa kerja berlambak
Aku kata guru itu rehat
Mengajar tak seberapa tapi penuh berkat
Kerja sekerat-sekerat pahala penuh sendat
Ilmu yang dicurah tak dapat disekat
Makin dicurah makin mendekat

Orang kata guru itu sungguh bosan
Setiap tahun muka sama setiap bulan
Aku kata guru itu singguh riang
Sekali berkata murid ketawa girang
Bila berjaya murid terus menjulang
Jasa bakti tak pernah hilang

Orang kata guru itu sepi
Dihumban ke dalam hutan seperti tiada penghuni
Lebih-lebih lagi Ulu Banat tak bertepi
Aku kata guru itu "happy"
Jasa bakti dipercayai
Masuk kedalam hutan untuk berbakti
Pada bangsa anak pertiwi
Agak kelak menabur bakti
Setelah keluar dari IPT

Orang kata guru itu susah
Orang berkereta mewah berbatunya rumah
Masih meminta agar dipindah, tak pernah kena
Aku kata guru itu senang
Kereta tak ada tak bayar hutang
Rumah sederhana berhati tenang
Tidur lena pencuri tak datang
Tak dapat pindah bukan penghalang
Menerus hidup seorang pejuang

Orang kata apa boleh dikata
Kalau hati sudah dimahkota
Janji guru janji dikota
Aku berkata itulah guru sungguh bertakhta
Jangan takut bila dikata
Janji kita harus dikota
Luput tidak diingat dikata.

........minda beku......

once again
i look at my antidepressant
oh my..

kala malam cam ni..ngan migrain..wat ak tak leh wat pepe..bile sedih datang.ak suke baca benda2 sedih. nohappy . aku jalan2.tetibe ada puisi ni. [sumber]

Kutertidur tapi kusadar
Bukan mimpi tapi kenyataan
Perih…Pahit ku rasa……….
Menyenagkan bila tak terasa
Tertawa,tersenyum untuk menutup luka

Ooh sungguh
Dunia terasa gelap saat ku rasa
Beban berat hidup ini sangatlah nyata
Kebohongan serta sandiwara
Menjadi satu dalam rasa

Aku lelah bukan menyerah
Perih..sesak di dada
Tapi…..apalah daya,aku tak bisa mengalah
Nasibku memang begini adanya
Menahan sakit,sampai jiwa terasa tak ada

Kurus,kering …
Walau tak kena siksa
Sesak..Sesak ..rintihku
Melihat derita hidup keluargaku
Walaupun terang,tapi terasa gelap

Aku harus sanggup untuk berkata
Aku bisa..aku bisa…agar mereka terlihat terang
Untuk Dunia

falsafah aku ..

salam sumer
tadi kawan aku aka kawan blogger dah minta ak bc status der kat fb.bile ak bace..ak like dulu tnpa bace komen der.hehehe. but then.ikram text me.. de kate jgn like jer.

bile aku bace komen sowang saudagar ni.aku jadi panas. aku tertanye2..apa masalah mamat niquestion . de menidakkan keupayaan seorang pendidikan dan kemampaun IPG.aish kamu.jaga mulut kamu.

aku ada falsafah ttg kerjaya ak skrng. Falsafah aku...biar anak murid aku benci aku asalkan mereka belajar. tak apa kalau anak murid ak benci ak. sbb pada ak. disiplin amat penting dlm membentuk pelajar.disamping ak gunekan teknik2 yang ak pelajari.aku ttp tegas terhadap anak murid ak.

dah 2 kali praktikum ak jalani.kedua2nye mengajar ak jadi cikgu dan pengalaman yang aku dapat dah ngajo ak membentuk falsafah aku sendiri.So , jangan la kamu hanye pandai berkata2..mengunakan laras bahasa yang gempak. aku bangga menjadi guru n ak pegang etika keguruan dan ak realisasikan Falsafah Pendidikan Kebangsaan

Thursday, November 4, 2010

mengalah = ???

salam
ari itu kian hampir....tekanan kian ak rasa.
ak rase..ni dah entry ke 3 yang sebut pasal exam.
aih..gelora asmara kepada exam ni...makin rancak
ak takot bai
ak harus mengalah?
ak harus tersungkut?
sudah pasti...tidak

tapi skrng..pada ak
dah terlambat untuk buat yang terbaik
aku hanye mampu buat apa yang ak mampu
Allah takkan uji ak dengan ujian yang tak mampu ak lakukan kan?

so, Allah tau ak mampu lakukan...kuat kan azam.tetapkan niat.penuhkan semangat

Wednesday, November 3, 2010

Salam...
kan bagus kalau ak jadi superheroblogger-emoticon.blogspot.com . ble la aku ingat sume yang akan masuk exam.dengan sekali imbas je..ingat sume benda yang ada dalam buku tu.so , besok nk exam..malam ni baru kene bace...wah heaven tul an.

pastu..kalau diberi peluang untuk jadi superhero...mestilah kene pilih binatang an..macam batman, spiderman.aku cadang nk jadi catmen..tapi catwomen dah amik.so, ak pk la an, ak nk jadi meowmen...ok x?blogger-emoticon.blogspot.com

meowmen ni ada kuasa membuatkan sume budak2 kat dunia ni patuh pada ak.ak wat mata macam niblogger-emoticon.blogspot.com. pastu..sume budak dengar cakap ak.sesuai la kan untuk ak sebagai cikgu,tak yah la jerit2 suh diam.hentak2 meja,.sakit tangan ak.pastu..aku nk power ble kasi org kurus.ngeh3.bukan ape..ak kan gemuk.so bile ak ble kuruskan badan,ble la ak berlagak sket.disamping kuruskan badan org len.ngeh3blogger-emoticon.blogspot.com.lagi...ak nk ader poket cam doraemon.ble kuaq mcm2 benda dan alat yang berguna.

tapi an.bila ak bace balik power2 yang ak inginkan ni..baik ak jadi doraemon je. hahahahahahblogger-emoticon.blogspot.com .


p/s : post kali ini ditulis sebab tak idea n ngah pening pala pk examblogger-emoticon.blogspot.com
salam sume
aku baru je balik dari dewan pelajar.sebab nk study sket2. blogger-emoticon.blogspot.com .tapi bila aku semangat je nk study n menelaah..aku pasti blogger-emoticon.blogspot.com . wah.kesudahan yang baik bukan? WAKLU!! uwaaa....im
blogger-emoticon.blogspot.com . tak tau dah nk wat cane untuk menempuhi minggu depan.

tapi.bilamana aku down sangat. aku suke denga lagu yang memotivasikan ak balik. n most of them lagu patriotik.ngeh2...

diantara lagu2 yang aku suka dengar :

i) kebanyakkan lagu maher zain
ii) u raise me up
iii) jika kau pk kan kau boleh
iv) jangan menyerah - dmasive
v) lagu guru malaysia blogger-emoticon.blogspot.com
vi) n macam2 lagi lagu yang ble naikkan semangat aku balik.

cume didalam hidup kite ni..kita seharusnya tidak ngalah kepada kelemahan kite.kita patutu menonjolkan bahawa kite mampu n kuat untuk menempuh segala2nya...................................................................................................................................tapi itu semua ayat awal sem ni...skrg ni ..ak rase seperti blogger-emoticon.blogspot.com .

ketidakstabilan

salam sume
argh..kenapa la pepagi ni...rase lain macam..down amat.
hormon tak betul kot...kinda lonely.........

mungkin gak sebab nk exam...dengan x dapat fokus..susah tol la...bila rase nk semangat sket..buku buku..tgk ayat de cam hampeh...terus tak dak mud..adoyai

org disekeliling ak psiko ak..sume nampak rilex.adoyai lagi..depa tak takut kat weh...
weh2..hampa tak takot ka exam nk dekat oi!!!venere


argh...wanna be alone....nohappy

Monday, November 1, 2010

evolution of me


salam
ari ni aku nk cite
ttg aku yang sering mengalami perubahan
tiap hujung tahun.mesti lemak suke bersarang kat perut ak yang kian comel ni
kiss

nah...tgkla perubahan ak kakashifull