Wednesday, November 24, 2010

masih aku ingat 2

Keranda mak ak...

selesai saje aku habis form 5..ak keje sket2..tak leh banyak2 sal tak dak sape nk jage mak ak. tak dak ape sangat jadi waktu ni. keadaan mak mcm biase..seingat ak, mak ak masih lagu gune kusyen yang untuk single punye tu.

lepas dapat je result spm..mak aku la yang paling happy. suke ak tgk de senyum walaupun de ngah sakit..de tak leh gelak kuat2..nanty de sakit. aku dok ingat lagi cane ak selalu geletek de.mula2 de ble gelak2..ak stop benti geletek de pas de sakit teruk lepas ak geletek de..teruk kan ak?

mak ak minta ak apply maktab..walaupun hati ak tak nak..ak pun apply.last2..nk panggil interview pun tak dapat.suke nye ak dalam hati. ak dapat dua tawara, yang pertama KMPP. dan kedua tu, something yang best la.tak yah la ak gtau. ak pun pilin matrikulasi pulau pinang.16.5.2005 ak daftar masuk. berat ati nk tinggal mak ak. tapi mak ak bagi semangat kat ak.teruskan pelajaran kat situ. abih je setahun...aku dapat result . ak dapat lagi tawaran yang best.tapi ak terpakse tak pg.tunggu panggilan UPU...dapat la UITM ( statistik ) , ape barang? aish..gtau mak ak...mak ak ckp cube maktab.ak berat hati, cube la maktab..dapat panggil interview. dalam hati ak..mmg ak tak nak...aku dipanggil interview mase budak2 matrix sesi 2006 masuk. ak jadi fasi waktu. ak balik umah jap.p interview kat ipsah. mak ak suke sangat2.

tetibe dapat satu panggilan...ayah aku gtau.. " ang dpt maktab penang" ha? penang lagi? aish...ak punye nk lari dari penang.last2. ayah ak gtau..mmg saje ak ditempatkan kat penang.sebabnye, biarla ak sowang tau. takpelah..ape2 jadi kat mak ak..ble ak balik ngan senang.waktu pendaftaran maktab, 10.7.2006, hujan waktu tuh..mak ak bangun paling awal..kejut ak..excited mak ak. ak plak yang yang tak excited.ak sampai maktab kul 7..gile semangat.hahaha.. masuk je maktab..ak cakap...tempat belajar ape ni bah? cam nk mendaki je..hahha..ye la..bukit bagai.

ak pandang mak ak..still senyum.ak tau de suke ak masuk maktab....cakap dalam hati....mak..fd akn wat yang terbaik dalam maktab untuk hadiakan pada mak...tapi kini...aku ader lagu setahun nk abis...de tak dapat tgk ak genggam ijazah :'(

1 comment:

budak hitam said...

Don't cry.. wani tau abg kuat.. bile abg da dpt ijazah nnt, mak abg akn turut rs gmbira..