Thursday, October 14, 2010

Bomba oh Bomba



Salam ag...
hari ni sangat best bila kelas aku wat lawatan sambil hapi ke sebuah balai kawen bomba yang baru je bukak dalam 2 3 bulan yang lepas. Name de .. jabatan bomba dan penyelamat bayan baru kot.. aku pun tak hingat ahaks.. tgk la gambar sendiri untuk tau name de yang sebenar.


kami disambut dengan cikgu azman.. best de tu bile celoteh. sonok plak dengaq.ahaks. de kalau dah sembang , mmg tak leh nk benti. mase time rehat tu.. de bawak kami turun kot batang tiang bomba yang selalu depa pakai tuk turun tu. ahaks.


Waktu rehat tu.. mmg best la... akmaklum la.. dapat lak makan free. hahahah.. apa lagi.. aku selaku orang yang biase memenangi pertandingan makan paling banyak peringkat bilik . berjaya menghabiskan mee goreng yang sedap dalam masa yang singkat. Mengalahkan cikgadis yang makan slow jerk.


dah lepas makan tu.. kami sambung balik ngan kelas.. cane nk gune alat pemadama api. baru aku tau.. kelas alat pemadam api ada banyak, a, b dan e dan macam2 lagi la.mase nk balik tu.. dan la naik jentera bomba.. best kot.. nanti malas la aku nak beli kete bese2.. ak nk beli jentera bomba..hahaha.. siot tol.. macam nek roller coster.

3 comments:

iKhRam said...

awat x bgtau ada gambaq cek.. ghughinya tak masuk kat blog gue..!!

princess pisang said...

hehe memang bes gile turun ikot tiang tu..wah rse nk lg..

za petrelli said...

WAH.. best2