Wednesday, December 29, 2010

Kenangan Sambutan Merdeka ke 50




Masih ingatkah korang pada hari kemerdekaan ke 50 tahun Malaysia? mesti la rakyat Malaysia ingat. Kali ni gua nk cerita tentang persembahan kemerdekaan pada tahun itu , yakni 2007.

pada tahun tersebut, batch gua ( PISMP 2nd Cohort ) telah pergi ke putrajaya untuk menjayakan program kemerdekaan sebagai peserta untuk pasukan koir. Sebenarnya tak nyanyi sangat pun, cuma kami perlu jadi human graphic. nk tau human graphic, tanya la paakcik google.hehehe.

Mcm2la geng gua dapat. Baju, topi , sarung tangan, torchlight dan peralatan yang digunakan untuk menjayakan human graphic. Ha , alatan yang human graphic la ak nk cite kan. hehehe. tak cite sangat pun, so layan je la gambaq yang ada,

name tag yang kami guna untuk hari tu.nampak kale2 tu? yang tu la guideline untuk human graphic
Bendera Malaysia ..Yeah!
gua tak ingat la ape guna kain ni.hehe
Kain ni sangat penting dalam pembentukan human graphic..sampai kene maki..hahaha..kelakar plak bila ingat kene marah
Menurut instructor yang ajaq kami , ni geng2 askar yang buatkan..terimas si baju hijau.. :)
Yang ni plak gune waktu malam..berlansung kat Stadium Merdeka..miss that moment..even kami sume penat

Ade lagi yang gua dapat, topi , baju batik , baju tshirt , seluar slack, sarung tangan. Sangat best walaupun terpaksa bangun awal pagi dan balik pada tengah malam. Ade suatu hari , tinggal geng gua seramai 6 orang kot kene tinggal. Nasib la ada bas tak balik ag. klu tak menapak la kami. jauh tu.. So kepada blogger yang ader pengalaman pada waktu tu..meh la kongsi

6 comments:

CikGadis said...

nostalgia... hehe

Budak Hati said...

hehe..betul2

IllianaHidayah said...

dude..aku pernah g gak..tahun 2005, masa mule2 jadi ppismp :) hitammmm kot muka pas balik dari putrajaya tu..hahha

iKhRam said...

3 jam je tido.. memang tension..
setiap pagi, tgahhari, petang.. kita semua berebut nak makan..
berebut nak balik.. berebut nak pergi..

berebut naik lif..
semuanya kene rebut..
tp makan best
perut memang terjaga..
kat sini la terjumpa tuti, dayang.. dan ramai la kawan2 dari sabah sarawak.. tak ingat dah kawan2 maktb.. hahaha

pengalaman yg sangat best..
baru aku tau apa itu erti menyambut kemerdekaan walaupun mata terpaksa kami tutup waktu kat dataran merdeka.. kalau tak nnt kene marah..

Budak Hati said...

illiana : hahaha..betul2..burn abis
ikram : ada lagi paling best...naik bas pagi2 sampai ada yang terjatuh dari tempat duduk..kawan kita plak tersepit tangan

Anonymous said...

6 org tue bkn kena tggal. tp tido tak ingat dunia kan? harharhar