Friday, December 24, 2010

Segmen Jom berkenalan


Segmen jom berkenalan oleh brader Luqman...cara dia....jawab 7 soalanS mengenai anda
Apakah status anda ( single , berpunya , berkahwin , bercerai ) ceritakan sedikit
Ceritakan tentang diri anda :-
Ceritakan tentang blog anda ?
Apa pandangan anda tentang dunia blog ?
Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak buat blog ?
Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda ?
Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog ?

(i) Apakah status gua ?
Taken

(ii) Ceritakan tentang diri anda
Useless , hidup banyak pengalaman teruk dan kotor serta jijik , gua jugak seorang anak yatim . Pada sape yang tak kenal gua mesti anggap gua ni sombonk. tapi sebenarnya gua mmg susah nk mulakan perbincangan , gua tak dak point nk mulakan..tapi gua suke mendengar.so sape nk luahkan apa2, ble la cari gua. then,gua suka berjalan2..seharian berjalan pun takpe,tapi nanty bila balik mesti gua sakit kaki 2 3 hari.hahah,.takpe itu tak penting , yang penting gua dapat jalan2..gua suka tangkap gambar.kamera ja hebat tapi gambar gua sume tak cantik. last sekali.. gua bakal cikgu...cam tak percaya kan? seorang useless jadi cikgu..mampus la anak murid gua.

(iii) Ceritakan ttg blog gua
Gua dah start blogging dah lama , rase2 mase gua sekolah menengah lagi. macam2 nama blog gua guna , indasilent , akutasia , n latest ni budak hati. blog gua lebeh mcm diari la. n mostly banyak entry sedeh . almaklum la budakhati kan. mai mana budak hati ni...alkisahnye, dulu2,member gua n famili gua selalu panggil gua budak fuad. so, fuad tu maksudnya sanubari aka hati. so , kuarla budakhati. sebab tu aku ni kadang2 org panggil org kaca, sbb mudah tersentuh.

(iv) Apa pandangan gua ttg dunia blog
gua tak dapat pandang sangat sebab gua rabun sket.miahaha. Dunia blog ni sangat best dan kita bebas bersuara. tapi gua guna blog ni untuk gua expresskan rasa isi hati.

(v) Nasihat gua untuk budak2 yang baru nk wat blog
Kowang buat la suka hati kowang. tapi kita dalam dunia blogging ni ada prinsip , walaupun kita bebas bersuara , kita jugak kena tau batas2 dan sensitifvity tambah2 bila berkaitan dengan adat resam , agama dan budaya

(vi) Nyatakan keunikan yang ada pada blog gua
konsep blog gua adalah sadness. tu la kot gua rasa blog gua unik dan menyebabkan org nyampah nk baca..miahaha

(vii) Sampai bila gua akan ada dalam dunia blog dan impian gua dalam dunia blog
sampai bila2..selagi gua diperlukan dan sampai ada org cakap kat gua , mereka benci gua , mereka nekad nk lupakan gua , bila sampai waktu tu..gua akan berhenti blog, akaun akan ditutup , akaun2 lain yang gua ada , akan dilupuskan. n gua akan cakap "the happiest day in my life is the day that i die"

tag 4 blogger :

:: Mia ::

:: Cikgadis ::

:: DatinZaza::

:: FarHah::

5 comments:

za petrelli said...

wow.. mcm tak ditulis oleh ko.. nice

Budak Hati said...

ces2..gua puitis tau..miahaha

Farhah Zaidah said...

farhah?? farhah mana eh...huhuhu..sy ke? heee

Budak Hati said...

farhah : klik la link de..hehehe

Budak Hati said...

dh siap dh :)